Nieuws

Hieronder zal je alle nieuwtjes die wij met jullie willen delen kunnen volgen. De inhoud zal heel uiteenlopend zijn. Wijzigingen in de wetgeving kan één voorbeeld zijn, maar ook bezoekverslagen aan kwekerijen, nieuwe levering dieren, uitzonderljke aanbiedingen,... Er is ruimte voor alles. Volg deze pagina zeker op, als je helemaal up to date wil zijn met wat leeft bij Passion for Animals.

Update Coronacrisis

18/04/2020

Vandaag ontvingen wij een update in verband met de wetgeving. De verkoop van dieren werd door onze overheden toegelaten, zowel in Vlaanderen, Brussel als Walloniê. Bijgevolg hebben wij ons gehele assortiment terug opengezet, met uitzondering van een aantal specifieke dieren die we gezien hun herkomst moeilijker kunnen verkrijgen op dit moment.
Wij zijn er terug klaar voor om jullie de service te bieden die jullie van ons gewoon zijn. Wij kijken uit naar een mooie verdere samenwerking. Hou het veilig en voorzichtig, ook nu de verkoop van dieren terug mogelijk is. Wij zullen ook contactloze leveringen uitvoeren.
Hopelijk tot snel!

Update Coronacrisis

19/03/2020

Het Coronavirus heeft een steeds groter wordende impact op onze economie en ook wij kunnen er niet langer omheen. Al heeft de overheid beslist dat de dierenwinkels open blijven, het is duidelijk dat hun hoofddoel de beschikbaarheid van voeding is en dat de verkoop van dieren geen prioriteit is in deze tijden van crisis. Bijgevolg hebben wij bij Passion for Animals dan ook beslist om niet langer dieren uit te leveren aan de winkels.

Wat kan er nog besteld worden bij Passion for Animals?

Het corona virus

Zoals je kan zien in ons productassoritment van de webshop, zijn eigenlijk enkel nog de noodzakelijke producten beschikbaar. Hieronder verstaan wij dierenvoeding (Ocean Nutrition) maar ook levende insecten, diepgevroren insecten en diepvries knaagdieren. Daarnaast bieden wij nog onze onderhoudsproducten en de prodcuten van Reptech aan. Hygiëne en verwarming/verlichting zijn noodzakelijke vereisten voor de dieren, waardoor wij ook deze producten niet willen schrappen uit het assortiment.
Gezien het beperkte assortiment hebben wij tijdelijk het franco-order bedrag verlaagt naar €75. Bestellingen zullen worden verzonden met koerierdiensten om de leveringen toch tot bij jullie te krijgen.
Op het bedrijf zelf wordt het personeel tot een minimum beperkt. Wij zullen vanaf maandag enkel nog berijkbaar zijn van 9u - 12u of via e-mail. Wij hopen op deze manier ons steentje bij te dragen aan het indijken van Covid-19 en duimen dat alles snel weer wordt zoals voorheen.

Het Coronavirus en Passion for Animals

15/03/2020

Het corona virus

We kunnen er niet meer omheen, het Coronavirus is alom aanwezig en vormt een ernstige bedreiging voor de volksgezondheid. Voorzichtigheid is dus zeker geboden, maar de economische impact die dit virus op onze maatschappij heeft valt niet te onderschatten.
Onze sector heeft voorlopig nog het geluk dat de winkels gewoon open mogen blijven. Laten we met zijn allen hopen dat dit zo kan blijven, zodat onze sector gespaard kan blijven van de ernstige economische gevolgen die Covid19 heeft.


Ondervindt Passion for Animals hinder van het Coronavirus?

Uiteraard ondervinden ook wij wel een belangrijke impact van het virus. Als groothandel doen wij veel van onze aankopen over de landsgrenzen heen. Alsmaar meer landen zijn in "lockdown" wat ook vaak betekent dat het ontvangen van leveringen uit andere landen dan België niet altijd mogelijk blijft.
Wij doen steeds ons uiterste best om een maximaal aanbod te kunnen blijven garanderen, maar uiteraard zijn ook wij afhankelijk van wat er door de overheden zowel in eigen als in land van herkomst wordt beslist. Via onze nieuwspagina zullen wij jullie geïnformeerd houden wanneer er bevoorradingsproblemen zouden ontstaan. Onze webshop zal zo goed mogelijk aangepast worden, maar het blijft vaak moeilijk om 1 week op voorhand alles correct te kunnen inschatten indien de regels zouden verstrengen.
Voorlopig zijn wij nog niet op de hoogte van acute bevoorradingsproblemen die wij niet met eigen stock kunnen opvangen. Daarom is er op dit moment nog steeds een volledig assortiment op de website beschikbaar. Begin van de aankomende week verwachten wij nog een aantal leveringen die ons hopelijk weer in staat stellen een aantal weken extra stock te kunnen garanderen. We houden jullie zeker op de hoogte!

Bezoekverslag aan de kwekers van onze kleine knaagdieren

07/03/2020

Het verhaal van deze kweker

Hamster met jongen

Net als bij Passion for Animals staat bij onze knaagdierkweker passie voor het vak voorop. Al op de leeftijd van 7 jaar begon hij met zijn eerste goudhamster. Sinds die dag is hij zelf nooit meer zonder knaagdier geweest. Wat begon als een simpel cadeau voor een leuke Nederlandse jonge knaap, groeide uit tot een waar knaagdieren-imperium waar tot op de dag van vandaag en meer dan 50 jaar later nog elk dier als individu wordt behandeld.
Samen met zijn vrouw runnen ze hun bedrijf met oog voor dierwelzijn, genetica en gezondheid van deze dieren. Ze selecteren de dieren met zorg en zijn steeds op zoek naar nieuwe kleuren en selectielijnen om iedereen kennis te laten maken met de ware pracht van de kleine knagers.
De kwekerij fungeert daarnaast als zorgboerderij waar mensen met een mentale beperking een helpende hand bieden aan een sterk team dat zich elke dag inzet voor de knaagdieren van morgen. Een nobele taak die ook wij weten te waarderen.


De bevindingen bij ons bezoek

Bij aankomst in de kwekerij merken we een schoon bedrijf. Alle kweekkooien staan op rolkarren zodat de vloer spik en span kan gehouden worden, ondanks het vele schoonmaakwerk met beddingmaterialen. De kooien zelf zijn allen keurig gelabeld zodat je in een oogopslag weet welke dieren erin zitten. Alle labeltjes bevatten nuttige info over de kleuren en selectie van de ouderdieren, alsook wanneer de dieren zijn gekoppeld of wanneer er jongen worden verwacht.
Drinkflessen zijn schoon en er zijn in de kooien naast voer en water ook altijd extra schuilmogelijkheden voor de dieren. Er zijn extra papiersnippers of hooi aanwezig voor het maken van de nestjes. We krijgen een zeer open beeld op het werkschema van de kwekerij en kunnen zelf vaststellen dat de correcte speenleeftijden worden gehanteerd. Na het spenen blijven de dieren nog een aantal weken in de kwekerij alvorens ze klaar zijn voor verkoop en hun correcte minimum gewicht/leeftijd hebben overschreden.

De toekomst

De toekomst

Tijdens de openhartige rondleiding in de kwekerij, kregen we ook een preview op de toekomst. Nieuwe kleurselecties bij de ratten worden opgezet, zodat er als alles goed loopt binnen enkele maanden een aantal specialere kleuren beschikbaar zouden komen. Daarnaast worden er momenteel kweeklijnen met dwergratten opgestart en ook bij de degoes wordt er gewerkt aan de uitbreiding van het kweekbestand.
De kwekerij is dus klaar voor onze verdere groei en ook wij zijn overtuigd dat we met de selectie van deze kweker al verschillende jaren de juiste keuze gemaakt hebben. Passion for Animals staat net als onze kwekers garant voor dierenwelzijn en zet alles op alles op zoek naar kwalitatieve partners. Een goede en strenge kwekersselectie met de bijbehorende plaatsbezoeken staat hiervoor aan de basis en wij kunnen alvast bevestigen dat deze kweker met glans geslaagd is voor onze selectieprocedure. Wij kijken alvast uit naar een mooie toekomst samen.

RWF cavia's, wat zijn dat nu eigenlijk?

ring worm free logo

02/01/2020

Het is jullie ongetwijfeld al opgevallen. Op onze website zijn enkel nog RWF cavia's terug te vinden, maar wat is dat nu eigenlijk? RWF betekend "Ring worm free", en dat is dan weer Engels voor ringworm vrij. Deze cavia's dragen dus geen schimmel met zich mee. Ze zijn afkomstig van een Spaanse kwekerij, gelegen in een regio waar door het microklimaat geen schimmel bij cavia's kan overleven. De kwekerij werd daarom door de Spaanse overheid erkend als "Schimmelvrije kwekerij". Daarenboven is de kwaliteit van dit type cavia ook gewoon merkelijk superieur ten opzichte van de cavia's die momenteel door onze lokale kwekers kan worden aangeboden. Ze hebben een mooier formaat en wij stellen er zelf minder problemen bij vast dan bij de lokale cavia's.


Kan deze cavia dan niets meer overkomen?

Uiteraard wel, het zijn en blijven dieren. Maar door het mooiere formaat en betere algemene gezondheid en het niet meedragen van de schimmels is de kans gewoon veel kleiner. Grotere dieren hebben een beter ontwikkeld immuunsysteem en dat maakt dat ze gewoonweg sterker zijn om stressvolle situaties zoals transport en winkelsituaties beter kunnen verwerken.


afbeelding cavia

Schimmel komt dus niet meer voor bij deze cavia's?

Jammer genoeg kan dat nog steeds optreden. De dieren zijn geen drager, wat betekend da ze het dus niet op hun lichaam hebben. Dat maakt de kans kleiner dat ze het ook effectief ontwikkelen. In onze quarantaine ruimtes slagen wij erin de cavia's ook effectief schimmelvrij te houden. Wanneer er echter schimmelsporen op deze cavia's terechtkomen, kunnen ze het nog steeds ontwikkelen. Schimmelsporen kunnen overgedragen worden door contact met andere dieren die de sporen meedragen. Let op, het betreft hier niet alleen cavia's, maar ook honden en/of katten kunnen drager zijn van deze schimmelsporen. Een goede handhygiëne voor en na het hanteren van je dier, kan tal van problemen helpen voorkomen. Het grootste voordeel is en blijft dat deze cavia's in eerste instantie de sporen zelf al niet bij hebben. Kan je een infectie achteraf weten te voorkomen, dan zal je cavia ook schimmelvrij blijven!


Twijfel je nog? Probeer het gewoon zelf een keer uit. Bestel deze cavia's en je zal zelf ontdekken waarom wij alvast de keuze maakten om enkel nog deze cavia's te promoten.

De nieuwe website krijgt vorm

02/01/2020

Het is zover. Een jaar lang praten we er al over, maar de nieuwe website krijgt eindelijk vorm. Niet alleen is deze nieuwe versie strakker van design, ook de backend van de webshop werd volledig vernieuwd. Bestellingen ingegeven op de website worden automatisch verwerkt. Bestellingen die via de website werden geplaatst kunnen dus niet meer verloren gaan. Facturatie werd vereenvoudigd en jullie als klant krijgen nu ook online toegang tot alle gemaakte facturen. Even aanpassen, maar uiteindelijk zal deze website voor iedereen een verademing zijn. Sit back and enjoy!